PDF 

Hoe werkt het?

Surfwijzer voorkomt actief dat kinderen gevraagd of ongevraagd geconfronteerd worden met informatie waar ze nog niet aan toe zijn. Om deze functionaliteit te kunnen bieden gebruikt Surfwijzer een verzameling (database) van compromitterende websites die sinds 2001 wordt bijgehouden. Deze verzameling bestaat op dit moment uit ruim 1 miljoen domeinen en webpagina's. Domeinen en webpagina's die niet bekend zijn, worden 'live' beoordeeld. Dit zorgt er voor dat ook de beruchte web-logs en discussiegroepen allemaal gefilterd kunnen worden.

Voor dit 'live' beoordelen van webpagina's die niet bekend zijn maakt Surfwijzer gebruik van een 'punten systeem'. Elk woord heeft een eigen waarde. Afhankelijk van de regelmaat waarop woorden wordt gebruikt op een webpagina krijgt deze webpagina een eindscore. Aan de hand van deze eindscore wordt een pagina wel of niet weergegeven. Woorden hebben ieder afzonderlijk een eigen waarde. Extreme scheldwoorden krijgen een hogere waarde dan bijvoorbeeld het woord "Sukkel".

Naast het zelfstandig bijhouden van de verzameling van domeinen en webpagina's bied Surfwijzer de abonnees de mogelijkheid om zelf webpagina's aan toe te voegen of te verwijderen. Naast de mogelijkheid om pagina's te beoordelen bekijkt het Surfwijzer panel elke aanmelding en zorgt voor passende maatregelen. Wij streven ernaar elke aanmelding binnen 24 uur te beoordelen en te indexeren. De abonnee ontvangt na de beoordeling een email met daarin de bevindingen en de genomen maatregelen.

Andere bijkomende voordelen:

  • Geen ingewikkelde gebruikers instellingen. Klik en klaar!
  • Standaard instellingen toegespitst op de leeftijd van uw kind.
  • Eenvoudig zelf aan te passen.
  • Geen reclames die uw kind uitnodigen om 'foute' websites te bezoeken.
  • Surfwijzer controleert het internetverkeer op de aanwezigheid van virussen.

.

Wilt u het een en ander op een later tijdstip nalezen, dan kunt u hier onze folder in PDF formaat downloaden!

Terug