Christios Diomedes.

Lange tijd was ik op zoek naar iets als een soort filter waardoor ik mijn kind met een gerust hart achter de pc kon laten zitten zonder er constant naast te zitten. Enkele weken geleden las ik in een blad een soort test waarin diverse filters werden besproken. Eindelijk dacht ik, ik haal hier wel een goed filter uit. Ik heb daarvan enkele getest, maar met elk filter was wel wat aan de hand waardoor ik niet wist hoe snel ik het weer van mijn kind zijn pc moest afhalen.

Ik vond het vreemd dat er niet iets simpels maar toch doeltreffends bestond.
Maar ok, wat er niet is, is er niet . .

Totdat ik in de centrale hal van de school van mijn kind rond liep om een formulier in te leveren.
Ik moest even wachten en bekeek een pilaar met daaraan diverse info-folders.
En wat zag ik, ja weer een folder over een internetfilter. Aangezien ik nog moest wachten begon ik het te lezen en werd toch erg nieuwsgierig. Ze beloofden in de folder met een paar muisklikken klaar te zijn. Ja ja dacht ik, ik geloofde er niets van maar stopte de folder toch in mijn binnenzak. Thuis aangekomen las ik de folder van Surfwijzer verder en vond het allemaal veel te makkelijk overkomen. Ik heb totaal ongelovig met veel vooroordelen het filter gedownload en geinstalleerd en ik was inderdaad binnen enkele muisklikken klaar.

Daarna even testen, ja hoor geen internet meer . . . .
lekker dacht ik, zie je wel die filters zijn allemaal bagger !!!!

Ik stond op het punt om het filter weer te deïnstalleren en wat zag ik kort daarna, ik kon weer het  internet op. Het filter had waarschijnlijk even tijd nodig (enkele minuten) om goed te installeren of zich te nestelen in explorer ?? Geen idee, interesseerde mij ook totaal niet . Ik heb daarna in Google wat woorden ingetikt waarvan ik hoop dat mijn kind die de eerste 10 jaar niet eens kan verzinnen . . Helaas na het woord vuurwapen ingetikt te hebben kreeg ik toch allerlei sites te zien waaronder vuurwapen.nl. Onmiddellijk heb ik contact opgenomen met surfwijzer.nl om 'verhaal' te halen.

Binnen enkele uren had ik al  een keurig net antwoord van een medewerker van Surfwijzer, er werd gelijk actie ondernomen en enkele sites werden onmiddellijk geblokkeerd. Ook werd er zeer uitvoerig verteld hoe ze nu verder omgingen met het woord vuurwapen, dit verhaal werd mij echt te technisch maar in iedergeval gingen ze hiermee aan de slag om dit te finetunen.

Om een lang verhaal kort te houden, in  zoverre dat nog kan; ik ben super tevreden over surfwijzer, de slechte pagina's worden keurig netjes geblokkeerd. Blij dat ik per toeval de folder tegenkwam op de Oranje Nassau School in Zandvoort. Ik raad echt iedereen dit filter aan, voor het geld hoef je het niet te laten. En NEE ik werk zeker niet voor Surfwijzer.nl, maar ik ben gewoon dik tevreden over dit filter. Laat die kleine nu maar lekker gaan op internet !!

Christios Diomedes.

Terug