Surfwijzer - Kijkwijzer voor het internet PDF 
maandag, 17 december 2007 18:58

In de afgelopen jaren heeft het internetgebruik een enorme vlucht genomen. Het is uitgegroeid tot een onvermijdelijk medium, voor jong en oud.
Na het ervaren van de vele voordelen van dit medium komen nu ook de nadelen steeds meer op de voorgrond.

Lees meer... [Surfwijzer - Kijkwijzer voor het internet]
 
Helft chatters kan niet leven zonder MSN PDF 
woensdag, 12 december 2007 19:20

SCHIPHOL-RIJK - Ruim 55 procent van de chattende jongeren zegt zich geen leven te kunnen voorstellen zonder MSN Messenger. Dat blijkt uit een dinsdag gepresenteerd onderzoek onder 2800 gebruikers van de chatservice.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Microsoft, dat woensdag een reclamecampagne begint om het gebruik van de het chatprogramma en andere Live-diensten te bevorderen.

Lees meer... [Helft chatters kan niet leven zonder MSN]
 
Thema avond Opvoeden in de wereld van cyberterreur PDF 
vrijdag, 30 november 2007 19:18

In samenwerking met gemeente Haarlemmerliede / Spaarnwoude, Bureau Jeugdzorg Noord-Holland en Ook Pedagogische Expertise Groep, wordt er op 11 December 2007 in het gemeentehuis in Bloemendaal een themabijeenkomst georganiseerd over:

Lees meer... [Thema avond Opvoeden in de wereld van cyberterreur]
 
Tienermeisjes voorzichtiger op internet dan jongens' PDF 
woensdag, 28 november 2007 19:24

AMSTERDAM - Via netwerken als Hyves en Habbo Hotel zijn steeds meer Nederlandse tieners actief. Tegelijk neemt het privacybewustzijn toe, vooral onder meisjes.
 
Dit blijkt uit onderzoek door TNS Nipo onder driehonderd jongeren in opdracht van Digibewust en stichting Mijn Kind Online. Inmiddels heeft ruim 66 van de jongeren tussen twaalf en achttien jaar een online profiel. Meisjes zijn hier met 75 procent wat fanatieker in dan jongens, van wie 60 procent een profiel heeft.

Lees meer... [Tienermeisjes voorzichtiger op internet dan jongens']
 
Jongen (15) vast na bedreigingen via chatprogramma PDF 
dinsdag, 27 november 2007 19:24

AMSTERDAM - Een 15-jarige jongen uit het Overijsselse Losser is woensdag aangehouden, omdat hij meerdere keren een 16-jarige plaatsgenoot heeft bedreigd. De verdachte deed dat onder meer via een chatprogramma, meldt de politie donderdag. Het slachtoffer deed in september aangifte, omdat de 15-jarige jongen hem al enige tijd met de dood of fysiek geweld bedreigde. Naast het chatprogramma vonden de bedreigingen ook plaats via een mobiele telefoon van het slachtoffer. De verdachte zit vast.

Terug

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 8