Kinderbrowser laat ouders samen surveilleren PDF 
woensdag, 18 juni 2008 14:58

Een speciale kinderbrowser zorgt er voor dat jonge internetgebruikers alleen websites kunnen bezoeken die geschikt zijn voor hun leeftijd. De lijst wordt door ouders zelf samengesteld.

MyBee is ontwikkeld op initiatief van de stichting Mijn Kind Online die voortkomt uit een samenwerking tussen Ouders Online en KPN.

Woensdag is Mybee gepresenteerd in Madurodam. De software vormt een schil rond de standaardbrowser van Windows, Internet Explorer.
Bij voldoende belangstelling worden wellicht ook alternatieven voor Apple- en Linuxgebruikers ontwikkeld, melden de makers.

De browser, die gratis kan worden gedownload, staat alleen bezoekjes toe aan sites die op een 'witte lijst' staan. De initiatiefnemers hebben verschillende lijsten opgesteld voor kinderen van uiteenlopende leeftijden.
Ouders kunnen er ook voor kiezen hun eigen lijst samen te stellen.

Grappenmakers

De lijsten die de redactie van MyBee aanbiedt, komen tot stand door toevoegingen van ouders, die sites voor opname kunnen nomineren. Hoe meer ouders gebruik maken van MyBee, hoe slimmer het systeem is: ze tippen elkaar automatisch nieuwe, goede sites, met een bijbehorend leeftijdadvies.

Om grappenmakers de wind uit de zeilen te nemen, worden alle toevoegingen door de redactie gecontroleerd.

Kijkwijzer

Volgens stichting Mijn Kind Online, die de browser ontwikkelde, hebben ouders grote behoefte aan een soort 'Kijkwijzer' voor internet. Aan die vraag moet MyBee voldoen.

BRON : NU.NL