Schoolkinderen ontvangen dreigende mail PDF 
maandag, 19 november 2007 19:28

Kinderen van de basisscholen Het Krijt en Het Sterrenschip in Assen hebben via e-mail een kettingbrief met dreigementen ontvangen. Eén van de ouders is met de mail naar de politie gestapt. Dat heeft een politiewoordvoerster vrijdag bekendgemaakt.
 
De tekst in de kettingbrief is volgens Lammert Keizer, de directeur van Het Sterrenschip, gericht op kinderen. Volgens hem speelt de mail in op kinderangsten. "Als een kind dat de brief ontvangt het epistel niet doorstuurt naar twaalf vriendjes of vriendinnetjes, dan zal hij of zij rond middernacht bezoek ontvangen en vreselijke dingen meemaken. Of er zal iemand onder het bed van dat kind gaan liggen", vat Keizer de brief samen. 

Opvoedkundig gesprek
De ouders van de kinderen van de basisscholen hebben inmiddels van de schoolleiding een schrijven ontvangen over de bewuste kettingbrief. De scholen vragen de ouders alert te zijn op wat hun kinderen op internet doen.

Een politiewoordvoerster liet weten dat de bewuste brief geen politiezaak is. "We noemen het spam. Niemand wordt gestalkt en er is geen sprake van smaad", aldus de politie. Het kind dat de kettingbrief in Assen heeft verspreid, heeft inmiddels een 'opvoedkundig gesprek' gehad.

Bron: http://www.nu.nl/news/1318671/50/Schoolkinderen_ontvangen_dreigende_mail.html

Terug