Voorkomen is nog altijd beter dan genezen!
Daarom volgen hieronder een klein aantal tips waarmee u zelfs zonder het Surfwijzer filter een kleine invloed heeft op de informatie die uw kind wordt aangeboden.Google Safe Search Filter.
Google is in Nederland de meest gebruikte zoekmachine. Om te voorkomen dat uw kinderen ongevraagd geconfronteerd worden met pornografisch beeldmateriaal kunt u de Google instellingen aanpassen. Google maakt daarvoor gebruik van een eigen filter. Het controle paneel voor dit filter kunt u hier vinden. Naast het kopje "Safe Search Filtering" kunt u uw voorkeur opgeven. Een eenvoudige zoekopdracht naar afbeeldingen met het woord Poes leert snel wat het effect is van dit filter. Let wel dat deze instelling niet permanent is en dat deze eenvoudig uitgezet kan worden. Ook de knop 'Geavanceerd zoeken' maakt standaard geen gebruik van het Safe Search Filter.

 

Voorkom dat vreemde mensen uw kind een bericht kunnen sturen!
MSN beschikt ook over een Privacy optie. Als deze is ingeschakeld kunnen alleen de personen die als contactpersoon zijn toegevoegd met uw kind chatten. Om te contoleren of deze functie aanstaatopent u MSN en zorg ervoor dat het MSN scherm beeldvullend wordt weergegeven (maximaliseren). Klik vervolgens in de menubalk bovenin op: Extra en dan op Opties. In het zojuist geopendeschermklikt u op: Privacy. Zorg ervoor dat het selectie vakje aan staat. Vanaf nu kunnen alleen de personen in de contactlijst berichten naar uw kind sturen.

 


MSN kan de geschiedenis bijhouden van de gevoerde chat gesprekken.
Een goed idee zou bijvoorbeeld zijn om met uw kind af te spreken dat de geschiedenis nooit gewist mag worden. En dat er sancties volgen wanneer dit toch gebeurd.
Wilt u controleren of de geschiedenis wordt bijgehouden dan kunt u de volgende stappen volgen: Open MSN messenger en zorg ervoor dat het MSN scherm beeldvullend wordt weergegeven(maximaliseren). Klik vervolgens in de menubalk bovenin op:
Extra en dan op Opties. In het zojuist geopende scherm klikt u op: Berichten.
In dat venster ziet u een kopje met de titel: Berichtgeschiedenis. Zet deze aan en verander indien gewenst de plaats waar deze geschiedenis wordt opgeslagen.